Svijet

“Uvijek postoji nada” – Trudnica oboljela od korona virusa se probudila iz kome i saznala da se porodila

Endžela Primačenko iz Vankuvera, u američkoj saveznoj državi Vašington, porodila se dok je bila u vještačkoj komi, u koju su je uveli zbog korona virusa.

Bebine noge - Ilustracija / B92.net

Pošto je osjetila simptome za koje je mislila da su posljedica alergije, ipak je odlučila da se testira na korona virus, piše “Srbija Danas“.

Očigledno niko nije očekivao da ću se toliko razboljeti, a meni nije bilo ni na kraj pameti da ću se poroditi – izjavila je Primačenko.

Poslije svih tih lijekova i svega samo sam se probudila, a mog stomaka više nije bilo! Bilo je nevjerovatno.

Endžela se razboljela 22. marta, kada je bila u 33. sedmici trudnoće. Poslije odlaska u bolnicu stanje joj se dramatično pogrošalo, tako da su morali da je priključe na respirator. Dvadesetsedmogodišnja Endžela uvedena je u vještačku komu, u okviru terapije koja je trebalo da zaštiti i njeno nerođeno dijete.

Šestog aprila su je skinuli sa aparata, kada je shvatila da se porodila.

Za vikend su je otpustili iz bolnice, ali još nije mogla da uzme svoju bebu u naručje. Djevojčica Ava do daljeg ostaje na neonatalnom odjeljenju Intenzivne njege. Majka je ipak mogla je da je vidi posredstvom video-četa, a ljekari su je obavijestili da je beba negativna na korona virus. Endželin suprug i kćerkica od 11 mjeseci takođe su negativni.

Kada su Endželin krevet izvezli sa Intenzivne njege, pacijenti i osoblje su počeli da tapšu.

Svi su ustali i pljeskali sve dok me nisu izvezli. Bilo je divno i bila sam veoma zahvalna što me voze na odjeljenje. Bog je bio tako milostiv – izjavila je ona.

Uvijek postoji nada. Čak i u najtežim periodima postoji nada i možete da se oslonite na Boga, ljude i okruženje. Prosto je nevjerovatno koliko se ljudi molilo za mene. Oborili su me s nogu, toliko sam im zahvalna!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh