Svijet

Prizor kao iz filma: Tornado istrgao kuću iz temelja, sletjela je 100 metara dalje nasred puta i to netaknuta

Jugoistokom Sjedinjenih Američkih Država protutnjalo je preko 40 tornada, stradalo je najmanje 33 osoba, a među zastrašujućim prizorima posledica nevremena izdvojila se jedna slika.

Tornado istrgao kuću iz temelja - Tanjug/AP

Tornado je kuću blizu Tomastona u Džordžiji istrgao je iz temelja i bacio je između 50-100 metara dalje, gdje je nekim čudom netaknuta ‘sletjela’ na sred puta. Srećom, u kući u to vrijeme nije bilo nikog, prenio je “Njuzer”.

Tornado istrgao kuću iz temelja – Tanjug/AP

Moćna oluja je poharala sjeveroistokom, gdje je osim 33 žrtava zabilježena i velika materijalna šteta, a 1,3 miliona domaćinstava i firmi ostalo je bez struje. Mnogi stanovnici potražili su zaštitu od tornada u skloništima u svojim zajednicama, gdje su zbog tekuće pandemije korona virusa morali da budu udaljeni međusobno dva metra i da nose zaštitne maske na licima.

“Njuzer” ukazuje da je guverner Alabame, koja je među državama pogođenim tornado, suspendovao pravila društvenog distanciranja dok traje oluja. Guverner Misisipija je nazvao oluju “gorom od bila čega što su vidjeli u deceniji”, dok je njegov kolega iz Džordžije rekao da su mnogi koji su izgubili svoje kuće u tornadu izgubili i poslove zbog pandemije korona virusa.

– Sada su bukvalno izgubili sve što su imali – rekao je Brajan Kemp, guverner Džordžije.

CNN prenosi da se četvoročlana porodica iz Četsvorta u Džordžiji, koja je pogođena tornadom u nedelju uveče, sakrila ispod madraca u prikolici i da pravim čudom niko nije bio povrijeđen. Porodica je nakon prolaska oluje tragala po ruševinama za svojom imovinom i grlila se sa prijateljima, a CNN ukazuje da niko od njih nije nosio maske.

– Mislim da sada niko ne razmišlja o korona virusu. Oni samo pokušavaju da povrate svoje stvari i sastave svoje živote – rekla je Kajla Šumejker, rodica porodice.

U oluji su najteže pogođena područja Vašingtona, Delavera, Merilenda, Severne i Zapadne Virdžinije, Nju Džersija i Pensilvanije, prenosi “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh