Svijet

Erdogan nije prihvatio ostavku, Soylu ostaje ministar unutrašnjih poslova Turske

Predsjednik Republike Recep Tayyip Erdogan odbio je ponuđenu ostavku turskog ministra unutrašnjih poslova Suleymana Soylua, javlja Anadolu Agency (AA).

No image - Haber.ba

Direkcija za komunikacije pri uredu turskog predsjednika kasno sinoć je saopćila da Erdogan nije prihvatio ostavku koju mu je predao ministar Soylu.

U saopćenju se navodi da Soylu uspješno obnaša funkciju ministra unutrašnjih poslova Turske na koju je imenovan 2016. godine i da uživa veliko poštovanje naroda.

Na funkciju je imenovan nedugo nakon pokušaja vojnog udara kojeg je u julu 2016. godine u Turskoj izvela teroristička organizacija FETO.

“Ministar Soylu u velikoj mjeri je zaslužan za veliko smanjenje terorističkih aktivnosti u Turskoj. Također se dokazao i stalnim radom i koordiniranjem na terenu u slučaju prirodnih nesreća poput zemljotresa i aktuelne epidemije koronavirusa“, navodi se u saopćenju.

U saopćenju se također navodi da će Suleyman Soylu nastaviti obnašati funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Soylu sinoć je saopćio je da podnosi ostavku s te funkcije.

“Odlazim s funkcije ministra unutrašnjih poslova Turske koju sam s ponosom obnašao“, naveo je Soylu u pisanom saopćenju.

On je u saopćenju naveo da u potpunosti preuzima odgovornost za provedbu mjere kojom je ovog vikenda u 31 turskoj provinciji zabranjeno kretanje s ciljem sprečavanja širenja epidemije koronavirusa.

Ističući kako je u kratkom periodu proglas te mjere izazvao gužve na ulicama, Soylu je poručio da takve scene nisu bile u skladu s odličnim rukovođenjem aktuelnom situacijom.

“Bio je to korak s najboljom namjerom da se tokom vikenda dijelom zaustavi širenje virusa i epidemije“, poručio je Soylu.

On je također kazao da nikada ne bi učinio bilo šta čime bi mogao naštetiti svom narodu i poručio je da će uvijek ostati odan turskom predsjedniku Erdoganu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh