Svijet

Dok je izbjegavao izručenje Americi: Julian Assange dobio dva sina

Julian Assange, glavni urednik i osnivač WikiLeaks, u potpunoj tajnosti dobio je dva sina tokom njegovog boravka u Ambasadi Ekvadora u Londonu.

Julian Assange - Instagram

Ova informacija javnosti nije bila poznata sve do jučer (subota op.a), a Assangeove sinove Gabriela (2) i Maxa (1) rodila je Stella Morris koja 48-godišnjeg Juliana upoznala u ambasadi.

Morris, koja je ujedno i Assangeov advokat, svog klijenta i partnera upoznala još 2011. kad je radila kao pravna naučnica, a on živio u ekvadorskom veleposlanstvu, te da su razvili vrlo snažnu vezu.

Assange je već godinu dana u londonskom zatvoru Belmarsh, otkako je prije godinu dana napustio zgradu ekvadorske ambasade.

Britanski je sud u martu odbacio zahtjev za puštanje na slobodu uz kauciju, navodeći u presudi kako je vrlo vjerojatno da će Assange izbjeći proces za izručenje SAD-u ako bude oslobođen, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh