Svijet

Dok se bori sa koronom, muž iskoristio priliku: Doktorica zbog posla izgubila starateljstvo nad kćerkom

Doktorica sa Floride, Tereza Grin, koja se svakodonevno bori na prvoj liniji protiv epidemije koronavirusa, izgubila je starateljstvo nad kćerkom starom četiri godine.

Tereza Grin - Screenshot/YouTube

Grinova, inače negativna na COVID-19, kaže da je nakon ove odluke suda suočena sa nemogućim i okrutnim izborom između rada u hitnoj službi i viđanja svog djeteta.

Njen bivši suprug iskoristo je epidemiju i zatražio starateljstvo nad djevojčicom, uz obrazloženje da je veoma ugrožena koronavirusom zbog posla koji obavlja njena majka.

Sudija Bernard Šapiro donio je odluku da djevojčica pripadne ocu dok traje epidemija, jer je to u njenom najboljem interesu.

– Osjećam da me sud izložio većem stresu nego koronavirus sa kojim se svakodnevno borim – rekla je Grinova i ocijenila da je odluka diskiminatorska.

Kaže da je šokirana stavom sudije koji nije vodio računa kako će njegova odluka uticati na psihu djeteta.

Američka ljekarska asocijacija navodi da svaki roditelj koji radi u bolnici i u vrijeme COVID-a može da brine o djeci ukoliko preduzme sve mjere opreza, prenosi “Tanjug”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh