Svijet

Italija: Još 610 umrlih od koronavirusa, oporavilo se 28.470 osoba

Italijanske zdravstvene institucije su u četvrtak saopćile da je u toj zemlji zabilježeno još 610 smrtnih slučajeva izazvanih koronavirusom, čime je ukupan broj umrlih dostigao 18.279, što je trenutno najviše u svijetu, javlja Anadolu Agency (AA).

Koronavirus - Depo.ba

Prema posljednjim podacima, zabilježen je neznatan rast stope smrtnih slučajeva i infekcija.

Stručnjaci ipak poručuju da je trend stabilizacije zabilježen u posljednjih nekoliko dana i dalje prisutan, povečavajući time nadu javnosti da je pandemija dostigla vrhunac.

Broj zaraženih je od srijede povećan za 1,7 posto na ukupno 96.877 slučajeva.

Kako navode tamošnje zdravstvene institucije, broj oporavljenih ljudi nastavio je rasti, dostižući 28.470, dok se broj pacijenata na intenzivnoj njezi smanjio već šesti dan zaredom, za 88.

Epicentar pandemije u Italiji je njena sjeverna regija Lombardija u kojoj je zabilježeno više od 10.000 žrtava.

Vlada Italije je ranije poduzete mjere s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa produžila do 13. aprila. Međutim, sve više raste pritisak javnosti da Vlada počne ukidati neke od strogih mjera, barem za ključne kompanije


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh