Svijet

Niko nije siguran u Meksiku / Gradonačelnik izrešetan jer je uveo mjere protiv korone: Narko-kartelu se ova odluka nije svidjela

Meksičkog gradonačelnika, Obeda Durona Gomeza, ubile su narko-bande jer je blokirao puteve do svog grada kako bi zaustavio širenje koronavirusa.

Obed Duron Gomez - Screenshot/Twitter

Gomez, prvi čovjek Mahahuala, ubijen je dok je putovao u južnu meksičku državu Kintana Ro.

Bio je u bijelom minibusu sa još putnika kada se drugo vozilo provuklo pored njih i otvorilo vatru.

Odvezen je u bolnicu gdje je završio na operaciji, ali nije mu bilo spasa. Napadači su pobjegli, a istražitelji su na mjestu zločina pronašli 20 istrošenih patrona vatrenog oružja kao i vozilo koje se koristilo u napadu.

Gomez je dobio prijetnje od kriminalnih bandi koje preuzimaju pošiljke droge s obale nakon što je zbog koronakrize odlučio da blokira pristupne puteve Mahahuali. Kako navode tamošnji mediji, loklani mještani često preživljavaju tako što traže pakete kokaina koji su izbačeni iz aviona trgovaca drogom na karipskoj obali.

Kolumbijski trgovci drogom navodno koriste avione za bacanje droge u more prije nego što ih čamci pokupe, ali ponekad brodovi nisu dovoljno brzi i droga stiže do plaža, gdje ih preuzimaju mještani i prodaju.

Još se istražuje motiv ubistva i sve okolnosti događaja, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh