Svijet

Nakon 76 dana izolacije građani Wuhana ponovo mogu da napuste grad

Kineske vlasti odblokirale su izlaz iz Wuhana, grada koji je bio žarište epidemije korona virusa i 76 dana bio odsječen od spoljnog svijeta.

Građani Wuhana - kyodonews.net

U noći 8. aprila vlasti su otvorile puteve koji vode iz grada i dozvolile ljudima da napuste grad automobilom.

Wuhan je od 23. januara bio praktično izolovan od spoljnog svijeta zbog epidemije koronavirusa. Saobraćaj sa gradom potpuno je obustavljen, uključujući metro, autobuse, trajekte. Autobuskom i vodenom saobraćaju nije bio dozvoljen ulazak u grad, nisu radili aerodrom i željezničke stanice, a stanovnicima grada bilo je zabranjeno da ga napuštaju bez posebnog odobrenja.

Od 28. marta u Wuhanu je ponovo proradio željeznički saobraćaj za ulazak u grad, a od 8. aprila takođe će biti otvoren za izlazak, a djelimično će biti obnovljen i vazdušni saobraćaj, prenosi “Sputnjik”.

Ranije su vlasti provincije Hubei saopštile da se planira da karantin u gradu bude ukinut 8. aprila i da će stanovnici Wuhana moći da ga napuste pod uslovom da su zdravi i ne predstavljaju prijetnju za druge.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh