Svijet

Papa Franjo donirao 750 hiljada dolara za pogođene pandemijom

Papa Franjo izdvojio je 750.000 dolara za bolnice, škole, staračke domove i druge ustanove kojima upravlja Katolička crkva u siromašnim zemljama koje će se koristiti u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Papa Franjo - Twitter

Papa je u ponedjeljak pozvao crkvene subjekte širom svijeta da doprinesu fondu kojim upravlja Papinska misijska djela, papin zvanični program za više od 1.110 uglavnom siromašnih biskupija u Aziji, Africi, Okeaniji i regiji Amazonije.

Donacija je najnoviji primjer papine dobrotvorne akcije u jeku pandemije. Vatikan je krajem marta kupio 30 respiratora koji će biti distribuirani u teško pogođene italijanske bolnice, javio je AP.

Franjo je takođe poslao posebne brojanice medicinskom osoblju u rimskoj bolnici Gemelli koje je zbrinulo pacijente zaražene Covidom-19, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh