Svijet

Iran: Od koronavirusa izliječeni 95-godišnjakinja i 85-godišnjak

Iz bolnice u iranskoj provinciji Gilan jutros su otpušteni 95-godišnja pacijentica i 85-godišnji muškarac koji su prebolovali COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Iran - Aktuelno.me

Lokalni zvaničnik u gradu Siyankalu Mujammed Sufi za agenciju ISNA je kazao da je u tom gradu koronavirusom zaražena 31 osoba, a da je izliječeno 19 oboljelih.

Proteklih nekoliko dana u Iranu su od zaraze koronavirusom ozdravili i pacijenti u životnoj dobi od 90, 91, 102 i 106 godina.

Ozdravljenje tih pacijenata pozitivna je vijest s obzirom da su starije osobe proglašene najugroženijom kategorijom populacije.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima Univerziteta “Johns Hopkins”, u svijetu je koronavirusom zaraženo više od 1,27 miliona ljudi. Od posljedica zaraze umrlo je više od 69.500 oboljelih, a izliječeno je više od 264.000 ljudi.

U Iranu je koronavirusom zaraženo 58.226 osoba, a umrlo je 3.603 oboljelih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh