Svijet

Pivo “korona“ neće se više proizvoditi zbog koronavirusa

U ovoj državi do sada je zabilježeno više od 1.500 potvrđenih infekcija i 50 smrtnih slučajeva

pivo Korona - Businessinsider

Proizvođač piva “Korona” obustavio je proizvodnju ovog pića zbog pandemije koronavirusa. Poznati brend pivare “Grupo Modelo”, čiji je nesretni naziv u centru svjetske zdravstvene krize, neće se proizvoditi u dogledno vrijeme, prenosi “Daily Mail”.

Pivara je objavila da je smanjila poslovanje na “najniži minimum” u skladu s nalogom meksičke vlade. No, meksička kompanija nagovijestila je da bi mogla nastaviti sa proizvodnjom piva ako bi se ova aktivnost proglasila poljoprivredom, prenosi “Avaz“.

– Proizvodnja bi se mogla nastaviti ako vlada bude smatrala prikladnim da izda pojašnjenje kojim bi se pivo potvrdilo kao agroindustrijski proizvod – saopćio je “Grupo Modelo”.

Poljoprivreda i proizvodnja hrane jedan su od ključnih sektora koji i dalje mogu obavljati aktivnosti prema naredbi vlade Meksika. Manje bitne aktivnosti su obustavljene kako bi se usporilo širenje koronavirusa.

Meksička država Nuevo Leon objavila je da će zaustaviti distribuciju piva, što je izazvalo paničnu kupovinu. U Meksiku je do sada zabilježeno više od 1.500 potvrđenih infekcija koronavirusom i 50 smrtnih slučajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh