Svijet

Snažan zemljotres pogodio američku državu Idaho

Zemljotres jačine 6,5 stepeni po Richteru pogodio je sinoć saveznu državu Idaho u sjeverozapadnom dijelu Sjedinjenih Američkih Država, objavio je američki Geološki institut.

Zemljotres - Twitter

Nepoznato je da li je usljed zemljotresa bilo povrijeđenih, ali stanovnici su na društvenim mrežama objavljivali kako osjećaju drhtanje tla.

Geološki institut je saopštio da se epicentar potresa nalazio gotovo 73 kilometra zapadno od grada Challis, uz planine rijeke Salmon, prenose agencije.

Lokalna policijska uprava je objavila na Twitteru da su osjetili zemljotres i da još uvijek nema izvještaja o načinjenoj šteti.

“Ostanite na sigurnom. Nazovite nas ako nas trebate”, saopštila je policija.

Ubrzo nakon prvog zemljotresa na istom je području prijavljen potres jačine 4,6 stepena, javlja Nacionalna meteorološka služba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh