Svijet

SAD: Preminulo više od 3.000 ljudi zaraženih koronavirusom

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) od posljedica zaraze novim tipom koronavirusa umrlo je više od tri hiljade ljudi

Koronavirus - Usnews.com

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) od posljedica zaraze novim tipom koronavirusa umrlo je više od tri hiljade ljudi, pokazuju podaci koje je u ponedjeljak objavio Univerzitet Johns Hopkins, javlja Anadolu Agency (AA).

Podaci pokazuju kako je od posljedica zaraze preminulo 3.008 ljudi, a 163.429 je zaraženih.

Ranije je doktorica koja vodi tim za odgovor Bijele kuće kazala kako očekuje do 200.000 umrlih, ukoliko odgovor SAD-a na zarazu bude ‘gotovo savršen’.

“Ukoliko uradimo sve dobro, gotovo savršeno, mogli bismo dobiti raspon od 100.000 do 200.000 žrtava”, rekla je Deborah Brix tokom gostovanja u jednom od medija.

U međuvremenu, Virginija, Maryland i District of Columbia naredili su svojim stanovnicima da ostanu u kućama kako bi se spriječilo širenje zaraze.

SAD je postao zemlja s najviše potvrđenih slučajeva zaraze, a slijede Italija, Španija i Kina (u kojoj se virus prvobitno pojavio u decembru 2019.). Virus se proširio na 177 zemalja i regiona.

Potvrđeno je 784.314 slučajeva zaraze širom svijeta te 37.638 smrtnih slučajeva. Istovremeno, oporavilo se 165.288 ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh