Svijet

Norveška kao Island: Nasumičnim testiranjem do ključnih odgovora

Norveška će početi da testira na korona virus nasumično odabrane ljude, pošto je takav eksperiment sproveden na Islandu, saopštile su vlasti.

Norveška - Goliveyoung.com

Nasumično testiranje među svim građanima daće odgovore na dva ključna pitanja, koliko ljudi je zaista obolelo od onih koji deluju da su zaraženi i koliko je korona virus raširen u zemlji, prenela je televizija NRK navode zvaničnika Instituta za javno zdravlje.

Island, koji je testirao 12.000 nasumično odabranih građana od svih 340.000 stanovnika, ima najveći broj izvršenih testova po glavi stanovnika od svih država.
U Norveškoj, koja ima 5,4 miliona stanovnika, zaraza korona virusom do sada je potvrđena kod oko 4.300 osoba, od kojih je 25 umrlo, prenosi .bizlife.rs


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh