Svijet

Tužan video iz Italije: Policija salutira konvoju koji prevozi umrle od korona virusa

Lombardija, najtragičnija talijanska regija po broju zaraženih i umrlih od Covida-19, potvrdila je u subotu 542 smrti, a nacionalna vlada razmatra produljenje mjera zabrane kretanja

No image - Haber.ba

U Italiji je više od 10.000 žrtava koronavirusa i u 24 sata umrlo je 889, objavila je u subotu Civilna zaštita, a vlada razmatra produljenje mjera zabrane kretanja do sredine aprila, prenose agencije.

S 10.023 umrlih, Apeninski poluotok je država s najviše umrlih od pandemije koronavirusa.

Policija u Italiji odlučila je salutirati umrlima koje prevozi vojska.

Potvrđeno je zaraženih ukupno 92.472 s time da postotak zaraze usporava: +8,3 posto u četvrtak, +7,4 posto u petak i +6,9 posto u subotu, prenosi agencija France prese.

Lombardija, najtragičnija talijanska regija po broju zaraženih i umrlih od Covida-19, potvrdila je u subotu 542 smrti, a nacionalna vlada razmatra produljenje mjera zabrane kretanja do sredine aprila.

Broj potvrđenih smrti u toj sjevernoj pokrajini, industrijskom i financijskom središtu Italije, narastao je na 5.944, prema službenom izvoru koji prenosi Reuters. Broj potvrđenih zaraženih u Lombardiji popeo se na 39.415, rekao je isti izvor, no točni podaci tek će biti objavljeni.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh