Svijet

Brojevi opet rastu: U Italiji u jednom danu umrlo 662 ljudi

U Italiji je u 24 sata umrlo 662 ljudi. Zabilježeno je 6.153 novih slučajeva. Ukupno je u toj zemlji umrlo 8165 osoba.

Oboljeli od koronavirusa u Italiji - Twitter

Nakon što je četiri padao broj zaraženih, on je danas opet u porastu.

Razmjeri epidemije u Italiji su najgori u svijetu. Samo u Lombardiji zabilježeno je novih 2.500 slučajeva zaraze koronavirusom, navodi “Index“.

“Nažalost, brojevi nisu baš lijepi, broj zaraženih se povećao malo previše u odnosu na protekle dane. Imamo 2.500 novih infekcija”, rekao je predsjednik Lombardije Attilio Fontana.

“Moramo procijeniti radi li se o nečemu vanrednom ili je u pitanju trend u porastu, što nikako ne bi bilo dobro za nas”, dodao je i iskazao zabrinutost:

“Lično sam zabrinut. Ne znam je li ovo novi vrhunac. Svjetska zdravstvena organizacija i naše institucije govore šta treba raditi, a šta ne.”

Šef talijanske civilne zaštite Angelo Borelli i glavni čovjek u borbi protiv koronavirusa jučer nije bio na konferenciji za medije jer je imao temperaturu, a danas je objavljeno da je negativan na koronavirus.

Borrelli je od srijede u karanteni zbog povišene temperature i pati od blažeg oblika gripe, ali radi od kuće i u stalnom je kontaktu s kriznom jedinicom agencije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh