Svijet

Za one koji krše samoizolaciju: U Kolumbiji javno sramoćenje, šou u Indiji

Neimenovani Kolumbijac vratio se sa suprugom u kolumbijsku prijestolnicu Bogotu prošle sedmice iz SAD-a, gdje je proglašeno vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa.

Indija, kazna / Screenshot

Kolumbijske vlasti su bračnom paru odredile dvosedmičnu samoizolaciju, ali oboje su prekršili naredbu.

Nakon samo nekoliko dana napravili su zabavu s prijateljima, a policija ih je uhapsila.

Žena, koja nije imapla simptome infekcije, dovedena je pred mnoštvo novinara kao primjer šta će se dogoditi svima onima koji se usude da naprave isto. Javno sramoćenje i zatvor. Prijeti joj boravak iza rešetaka četiri do osam godina, prenosi Siol.net. Njen partner, koji ima državljanstvo SAD-a podliježe deportaciji i mogućoj novčanoj kazni, prenosi “Faktor“.

U petak, 20. marta, Kolumbija je proglasila strogi karantin od 19 dana kao jednu od mjera u borbi protiv koronavirusa.

Ozbiljne, ali i nasilne mjere, na snazi su u Indiji. Policajci prestupnike na ulici tuku štapovima, tjeraju ih da rade sklekove, čučnjeve. Strogi karantin u ovoj zemlji trajat će 21 dan.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh