Svijet

Ništa ne prepuštaju slučaju: Kinezi imaju tunele za dezinfekciju

U Kini postoje “dezinfekcioni tuneli”. Na taj način se ova zemlja bori protiv COVID-19.

Tunel za dezinfekciju / Screenshot - Youtube

Kako navodi list South China Morning Post, jedna kompanija je u Chongqingu postavila dva tunela koji služe za sterilizaciju.

Koriste ih i radnici prilikom odlaska na posao.

U tunelima su ugrađeni infracrveni detektori koji aktiviraju sprej u trenutku kada osoba uđe u tunel. Proces dezinfekcije nakon ulaska u tunel traje 20 sekundi, prenosi “Radiosarajevo“.

Dezinfekcija radnika se također vrši u Pekingu, pa i onda kada pauziraju na poslu.

Osim toga, dnevno se vrši dezinfekcija 405 stanica podzemne željeznice. Kod svakog putnika se izmjeri temperatura, navodi list South China Morning Post.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh