Svijet

Papa s kršćanima zajedno u molitvi protiv korona virusa

Papa Franjo je u srijedu zajedno s kršćanima diljem svijeta molio “Oče naš” kako bi Bog zaustavio pandemiju korona virusa

No image - Haber.ba

Papa Franjo je u srijedu zajedno s kršćanima diljem svijeta molio “Oče naš” kako bi Bog zaustavio pandemiju korona virusa kojim je zaraženo skoro pola miliona ljudi, a svakodnevni život uvelike poremećen mjerama borbe protiv Covida-19.

Papa je u nedjelju uputio poziv svim kršćanskim veledostojnicima i kršćanskim vjernicima da u srijedu točno u podne po italijanskom vremenu izmole Božju molitvu.

U ovom trenutku, želimo zazvati milost Božju za čovječanstvo koje je tako bolno stavljeno na kušnju pandemijom koronavirusa. Učinimo to zajedno, kršćani svih crkava i zajednica, svih tradicija, svih godišta, jezika i naroda“, rekao je Papa.

Prije same molitve, kazao je da je upućena i svim “bolesnima i njihovim porodicama, zdravstvenim radnicima i onima koji im pomažu, vlastima, policiji i dobrovoljcima te vjerskim dužnosnicima u našim zajednicama“.

U svijetu ima 2,3 milijarde kršćana, od kojih 1,3 milijarde rimokatolika.

Papa je molio unutar zidina Vatikana gdje se nalazi posljednjih nekoliko tjedana u sklopu mjera predostrožnosti, nakon što je Italija, koja je najteže pogođena pandemijom Covida-19, uvela brojna ograničenja.

Umjesto pred gomilom vjernika na Trgu sv. Petra, 83-godišnji papa održava opće audijencije i nedjeljne blagoslove preko interneta iz službene papinske knjižnice, prenosi “Hina”.

Uskrsne aktivnosti Pape održat će se sljedeći mjesec također bez direktnog sudjelovanja vjernika, objavio je Vatikan.

Papino putovanje na Maltu 31. maja je odgođeno na neodređeno vrijeme, a posjet Indoneziji, Istočnom Timoru i Papui Novoj Gvineji koji je bio zakazan za rujan najvjerojatnije se neće realizirati.

Ovaj petak, Franjo će uputiti izvanrednu poruku i blagoslov “Urbi et Orbi” (Gradu i svijetu), koja se uobičajeno upućuje jedino na Božić i Uskrs,

Odlukom da napravi iznimku i uputi blagoslov “Urbi et Orbi” Papa ističe ozbiljnost situacije u svijetu, a posebice u Italiji koja je trenutno zemlja koja je najpogođenija Covidom-19.

Katolici koji prime blagoslov, bilo lično ili putem interneta, mogu pod određenim uslovima primiti oprost grijeha.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh