Svijet

Feniks: Muškarac preminuo poslije lječenja hlorokinom na svoju ruku, njegova žena u kritičnom stanju

Muškarac iz oblasti Feniksa je preminuo, a njegova supruga je u kritičnom stanju nakon što su uzimali hlorokin fosfat u pokušaju da se samoizleče od koronavirusa, preneli su iz zdravstvenog centra “Banner Health”,

Lijekovi - Loususi.info

prenosi CNN.

Hlorokin je kao mogući lijek za Covid-19 prvi pomenuo predsednik Donald Tramp, ali iz centra kažu i da se taj lijek koristi kao “dodatak u akvarijumima za čišćenje rezervoara za ribu”. Uprava za hranu i lijekove je odobrila hlorokin za liječenje malarije, lupusa i reumatoidnog artritisa, ali ga nije odobrila za liječenje koronavirusa.

Stručnjaci iz “Banner Health” naglasili su da “neprikladne lijekove i proizvode za domaćinstvo” – “ne treba uzimati za liječenje ili sprečavanje ovog virusa.

“S’ obzirom na neizvesnost oko COVID-19, razumemo da ljudi pokušavaju da pronađu nove načine da se izliječe od virusa”, ​​kaže doktor Danijel Bruks, medicinski direktor Centra za otrove i lijekove.

“Banner Health” centar, sa sedištem u Arizoni, nije dao nikakve detalje o tome kako je par, u 60-tim godinama, nabavio hlorokin ili koja ih je njihova bolnica liječila.

Međutim, u izveštaju stoji da je “u roku od trideset minuta od uzimanja lijeka, par osjetio trenutne negativne efekte zbog kojih su primljeni u najbližu bolnicu “Banner Health”-a.

Tramp je izjavio da je hlorokin i hidroksihlorokin dobar u borbi protiv Covid-19. “HIDROKSICHLOROKUINE & AZITHROMICIN, u kombinaciji, imaju šansu da budu jedan od najvećih pronalazaka u istoriji medicine”, tvitnuo je Tramp u subotu.

Neka rana istraživanja jesu pokazala da bi lijek mogao da bude koristan u borbi protiv virusa. Međutim, Trampovi komentari natjerali su zdravstvene radnike da upozore da je za to potrebno dodatno proučavanje, prenosi nedeljnik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh