Svijet

Vož: Umrlo 20 stanara staračkog doma i četiri ljekara

Istok Francuska i dalje je teško pogođen korona virusom, dvadeset stanara staračkog doma u Vožu umrlo je, kao i četiri zaražena ljekara u tom regionu, saznalo se u ponedjeljak.

Medicinsko osoblje - Twitter

Žaljenje su zajedno izjavili Regionalna zdravstvena agencija (ARS) i Prefektura Voža. U staračkom domu su 163 osobe koje zavise od tuđe pomoći, navele su vlasti.

Francuska je među evropskim zemljama jedna od najviše pogođenih novom bolešću: posljednja procjena objavljena u ponedjeljak uvečer iznosi 860 mrtvih, što je skok je 186 više za 24 sata.

Više od 2.000 pacijenata je na intenzivnoj njezi.

U ponedjeljak su u istočnoj Francuskoj zabilježene i četiri smrti ljekara, čime je broj smrtnih slučajeva u zdravstvu porastao na pet u čitavoj zemlji. Svih pet umrlih ljekara je bilo u sedmoj deceniji života, bili su raznih specijalnosti i radili na različitim odjeljenjima.

Francuske vlasti su danima pod pritiskom prije svega opozicionih političara, da uvedu upotrebu “hlorokina” za opšte liječenje od korona virusa, ali Visoki savjet zdravstva je preporučio da se ne koristi taj lijek protiv malarije, osim u krajnjem slučaju i pod strogim medicinskim nadzorom, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh