Svijet

Trump verbalno napao novinara koji ga je zamolio za poruku zabrinutoj naciji

Američki predsjednik Donald Trump ponovo se našao u centru skandala nakon što je ničim izazvan napao NBC-jevog novinara Petera Alexandera.

No image - Haber.ba

Aleksander je s kolegama bio na redovnoj pres-konferenciji američkog kriznog štaba, a pred kraj je pitao Trumpa želi li nešto reći hiljadama zaraženih i milionima prestrašenih Amerikanaca.

“Želim reći da ste vi očajan novinar”, odgovorio je Trump.

Trump je nakon toga krenuo odgovarati na drugo pitanje, ali je zastao i ponovno se obratio Aleksanderu.

“To je gnjusno pitanje, a vi se samo bavite senzacionalizmom. To radite i vi i vaša televizija. Znate što ću vam reći? Bolje vam je da se vratite izvještavanju nego senzacionalizmu”, odgovorio je iznervirani Trump, prenosi “Kurir“.

Nešto kasnije u Aleksanderovu obranu stala je CNN-ova novinarka Kaitlan Collins koja je pitala Trumpa nije li neukusno svađati se s novinarima u vrijeme ovakve krize.

“On nije dobar novinar, a u ovakvo vrijeme nam je puno teže djelovati zajedno kad se moramo baviti ovakvim nepoštenim novinarima”, odgovorio je Trump.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh