Svijet

Vojska odvozi iz Bergama kovčege s tijelima umrlih u druge pokrajine

Italija je naredila vojsci da prebaci tijela ljudi umrlih od posljedica koronavirusa iz sjevernog grada u središtu epidemije koronavirusa gdje su pogrebne službe preopterećene u vrijeme kada se vlada priprema da produži vanredne mjere izolacije širom zemlje.

tijela Italija - FENA

Video snimak kojeg su snimili mještani u Bergamu, sjeveroistočno od Milana, i koji je prikazan na web stranici lokalnog lista Eco di Bergamo, pokazuje dugu kolonu vojnih kamiona koji su preko noći došli u grad i počeli uklanjati kovčege sa gradskog groblja, javlja “FENA”.

Glasnogovornik vojske potvrdio je u četvrtak da je 15 kamiona i 50 vojnika raspoređeno za premještanje tijela u susjedne pokrajine. Ranije lokalne vlasti u Bergamu apelirale su za pomoć u kremiranju nakon što je njihov krematorij pretrpan.

Italija je u srijedu zabilježila najveći jednodnevni porast smrtnosti od koronavirusa sa 475 smrti, što znači da je ukupan broj umrlih bio gotovo 3.000. Samo u regiji Lombardiji zabilježeno je više od 300 smrtnih slučajeva gdje se nalazi Bergamo, najteže pogođena pokrajina s više od 4.000 slučajeva zaraze.

Italija je počela izolaciju prije drugih zemalja u Evropi, ali se slučajevi zaraze i dalje povećavaju, zbog čega vlada razmatra još strožije mjere koje bi dodatno ograničile kretanja na otvorenom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh