Svijet

Supruga premijera pozitivna na koronavirus, a prethodnih dana se družila sa poznatim ličnostima

Supruga kanadskog premijera Justina Trudeau, Sophie Grégoire Trudeau otkrila je da je zaražena korona virusom neposredno nakon što je govorila na masovno posjećenom događaju u Londonu.

Justin Trudeau i Sophie Gregoire Trudeau - Cnbc.com

Ona se tom prilikom pozdravila i fotografisala sa brojnim poznatim ličnostima uključujući i glumca Idrisa Elbu i šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona.

Sofi je prve simptome ispoljila u Kanadi nekoliko dana nakon što je u Velikoj Britaniji prisustvovala događaju ‘We day’ na Vembliju.

To je bio masovno posjećen događaj za osnaživanje mladih. U publici je bilo oko 18.000 ljudi, a Sofi je nakon svog izlaganja imala blizak kontakt sa drugim govornicima, od među kojima su i poznati glumci i sportisti, prenosi “Blic“.

Neki od govornika bili su glumac Idris Elba, kuvar Džejmi Oliver, vozač Formule 1 Luis Hamilton, manekenka Advoa Aboah i zvijezda serije ‘Igra prestola’ Gvendolin Kristi.

Mnogi političari širom svijeta su proteklih dana prijavili da su zaraženi korona virusom ili se nalaze u samoizolaciji nakon što su ostvarili kontakt sa drugim zaraženima. Među njima su australijski ministar unutrašnjih poslova Piter Daton i zamjenica britanskog ministara zdravlja Nadin Doris. U Iranu su mnogi visoki zvaničnici preminuli od ove bolesti.

Prema posljednjim informacijama, Sofin suprug, premijer Kanade Justin Trudeau je zdrav i nema nikakve simptome, ali će i on biti izolovan u naredne dvije sedmice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh