Svijet

Trumpa konačno testirali na koronavirus, rezultati (tek) za dva dana

Američki predsjednik Donald Trump na presici je u Bijeloj kući objavio kako se testirao na koronavirus i da će saznati nalaz za najkasnije dva dana.

Donald Trump - B92.net

Trump se prošle sedmice družio s dvojicom republikanaca koji su u samoizolaciji jer su bili u kontaktu s osobama koje su bile pozitivne na koronavirus. S obzirom na to da Trump ima 73 godine i ulazi u rizičnu grupu, već nekoliko dana ga pritišću da obavi testiranje.

Njegov doktor je javnosti pričao kako to nije potrebno jer Trump nije dulje vrijeme bio u kontaktu s potencijalno zaraženima, ali predsjednik SAD-a je priznao da je test napravljen zahvaljujući pritisku javnosti i medija, piše “Index“.

Inače, glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere napomenuo je kako će svako ko ulazi u kontakt s predsjednikom Donaldom Trumpom i potpredsjednikom Mikeom Penceom biti testiran na koronavirus.

Tako je prije današnje presice jedan od doktora Bijele kuće svakom od novinara izmjerio temperaturu.

U SAD-u je 2.340 zaraženih koronavirusom. 51 osoba je preminula.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh