Svijet

Šest mrtvih u zatvoru u Italiji: Zabranili posjete zbog korona virusa, pa nastao haos

Šest zatvorenika ubijeno je u zatvorskoj pobuni u Italiji, a čuvari su uzeti za taoce u drugom zatvoru, dok se nemiri šire po ovakvim ustanovama u zemlji povodom mjera koje se preduzimaju protiv epidemije virusa korona, uključujući zabranu posjeta.

Požar u zatvoru u Italiji - YouTube

Vlada Italije uvela je blokadu sjevernih regiona koji su u epicentru epidemije u pokušaju da obuzda zarazu koja je do sada odnijela 366 života.

Šef zatvorske uprave Frančesko Basentiti izjavio je da su tri zatvorenika nastradala u zatvoru u Modeni, a još tri su umrla nakon što su transportovani iz te ustanove, prenosi “Srna”.

– Dogodila se serija pobuna širom zemlje – rekao je Basentini.

Na snimcima su prikazani policija i vatrogasna vozila ispred zatvora dok se iznad kompleksa diže crni dim.

Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da su požari podmetnuti u mnogim zatvorima i da je nanesena velika šteta.

Sindikat zatvorskih čuvara saopštio je da su dvojica njihovih kolega uzeti za taoce u sjevernom gradu Pavija i da su pušteni poslije policijske intervencije.

Vlada je juče ograničila direktne kontakte između zatvorenika i njihovih porodica. Zatvorenici će do 22. marta moći da stupaju u kontakt sa posjetiocima putem telefona ili metodama sa daljine.

Modena i Pavija su u crvenoj zoni koju je Vlada uspostavila da bi ograničila širenje zaraze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh