Svijet

Čak 16 miliona Italijana je u karanteni, puste ulice Milana

Zdravstvene vlasti u kontinentalnoj Kini danas su saopštile o 44 nova potvrđena slučaja zaraze koronavirusom COVID-19 do kraja 7. marta, što je znatno manje nego dan ranije, kada ih je bilo 99, dok je ukupno u svijetu sada više od 105.000 zaraženih.

Milano - Facebook

Ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze u Kini s današnjim danom doseže 80.695.

Italijanska vlada donijela je odluku o zatvaranju Lombardije i još 14 provincija. Jedino zbog “teških i neodgodivih razloga” će se moći izaći ili ući u ta područja. Odluka je donesena nakon što je jučer zabilježeno 36 novih smrtnih slučajeva. Ukupno je u Italiji od koronavirusa umrlo 233 ljudi, prenosi “Hina”.

Deset ljudi poginulo je u rušenju hotela u kineskome gradu Quanzhou. Hotel se koristio za karantenu zaraženih od koronavirusa.

U BiH su do sada zabilježena ukupno 3 slučaja zaraze.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh