Svijet

Italijani panično bježali iz Milana prije izolacije sjevera

Italijani u nastojanju da izbjegnu epidemiju virus korona na sjeveru zemlje snimljeni su sinoć kako trče prema vozovima, samo nekoliko sati prije nego što je počela velika izolacija tog dijela zemlje.

koronavirus Italija - Tanjug

U videu koji je na društvene mreže postavio Mateo Salvini, lider Lige i bivši italijanski potpredsjednik vlade, vidi se scena panike na milanskoj željezničkoj stanici Porta Garibaldi – stotine putnika s prtljagom koji jure prema vozovima nakon što su sinoć objavljene vijesti o planiranom karantinu, prenio je dnevnik “Ekspres”.

Salvini je rekao: “Milano, Porta Garibaldi: masa ljudi u kasnim večernjim časovima u jurišu na poslednje vozove koji napuštaju Lombardiju nakon nacrta uredbe o korona virusu koji je izdala vlada”.

Juriš na vozove se desio nakon što je Italija juče nametnula zatvaranje svog bogatog sjevera, uključujući i finansijsku prestonicu Milano, u drastičnom novom pokušaju da pokuša da spriječi epidemiju korona virusa.

Uredba koju je izdao italijanski premijer Ðuzepe Konte malo poslije ponoći pogađa oko 16 miliona ljudi, uključujući region Lombardije i još najmanje 14 susjednih provincija, među kojima Veneciju, Modenu, Parmu, Pjačencu, Ređio Emiliju i Rimini i ostaće na snazi do 3. aprila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh