Svijet

Muškarac namjerno širio virus korona

Muškarac iz japanskog grada Gamagorija, nakon što je otkrio da je zaražen virusom korona, riješio je da ga proširi.

Koronavirus - Depo.ba

Iako nije imao simptome virusa, on se testirao jer su njegovi roditelji oboljeli i ustanovilo se da je i on zaražen, zbog čega mu je savjetovano da ostane u kući dok mu se ne nađe smještaj u nekoj zdravstvenoj ustanovi, piše britanski Indipendent.

Međutim, umjesto u izolaciju, on je riješio da ode u lokalne barove, a jednom članu porodice je prilikom izlaska rekao da ide da širi virus, javlja “Tanjug”.

Najprije je uzeo taksi i otišao do jednog kafića, a zatim se pješke uputio u drugi gde je popio nekoliko pića i jeo, a u napadu iskrenosti jednom je gostu priznao da ima korona virus.

Zabrinuti građanin tada je na tu činjenicu upozorio osoblje kafića, koje je smjesta pozvalo epidemiologe, a ubrzo je došla policija u zaštitnim odjelima, ali zaraženi muškarac se već odvezao taksijem kući.

Dan kasnije on je završio u karantinu, a dva bara su dezinfikovana i njihovo osoblje poslato na testiranje.

Gradonačelnik Gamagorija Tošijaki Suzuki izvinio se građanima i istakao da je tužno što taj muškarac nije ostao kod kuće i da se pridržava ljekarskih savjeta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh