Svijet

SAD razmatra mogućnost zatvaranja granice sa Meksikom

SAD razmatraju zatvaranje južne granice sa Meksikom zbog kontrole širenja virusa korona, rekao je večeras američki predsjednik Donald Tramp.

Koronavirus - Tanjug/AP

Vlada Meksika saopštila je sinoć da je registrovala tri slučaja infekcije virusom korona kod tri muškarca koja su nedavno posjetila Italiju.

Na pitanje novinara u Bijeloj kući da li razmatra zatvaranje granice sa Meksikom Tramp je rekao da ta mogućnost postoji, ali se nada da do toga neće doći.

Potpredsjednik SAD Mejk Pens, zadužen za odgovor SAD na epidemiju virusa korona, rekao je danas da će administracija zabraniti ulaz licima koji nisu američki državljani, a u posljednjih 14 dana posjetili su Iran i putuju iz drugih zemalja.

Pens je rekao da je Stejt dipartment podigao na nivo 4 upozorenje “Ne putujte” za regione Južne Koreje i Italije, koji su pogođeni epidemijom.

On je naglasio da će Stejt department sarađivati sa Italijom i Južnom Korejom u smislu medicinskog pregleda za sva lica koja žele da posjete SAD.

Trampova adminstracija saopštila je ranije da će aktivirati federalni zakon o odbrani da bi se povećala proizvodnja maski, rukavica, službene odjeće i drugih predmeta u vezi sa epidemijom, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh