Svijet

“Poniženje za Meghan i Harryja”: Neočekivana odluka vlasti sve je iznenadila

Kanada je odbila plaćati osiguranje Meghan Markle i princa Harryja nakon što su se preselili u tu zemlju i odstupili s kraljevskih dužnosti.

No image - Haber.ba

“Kanađani su odlučili da više neće plaćati njihovu sigurnost nakon 31. ožujka, a to se smatra poniženjem poznatog para. To znači da će cjelodnevnu zaštitu vojvotkinje i vojvode od Susse*a i njihova sina Archieja, koja košta milijune funti, plaćati porezni obveznici Ujedinjenog kraljevstva”, piše Daily Mail, koji od starta nije bio sklon Meghan Markle, piše “Index“.

Ovo je i prvi put da su kanadske vlasti priznale da pomažu u zaštiti slavnog para otkako su se oni preselili u Vancouver. Sinoć je objavljeno da će s tim prestati s početkom aprila jer je došlo do “promjene u statusu”.

U Kanadi postoji zakonska obveza pružanja zaštite osobama koje imaju međunarodnu zaštitu. Susse*i su u tu zemlju stigli kao članovi kraljevske obitelji, a ono što je trebao biti običan posjet pretvorilo se u trajno boravište. Kanađani su im isprva pružili zaštitu, no nakon što su Meghan i Harry odlučili ostati u Sjevernoj Americi i samostalno zarađivati, Kanađani su odlučili ukinuti podršku koju im pružaju. Kako 31. ožujka Meghan i Harry službeno prestaju biti predstavnici kraljevske obitelji, s tim datumom će prestati i zaštita.

“Odluka vojvode i vojvotkinje od Susse*a da se presele u Kanadu predstavlja za našu vladu jedinstvene okolnosti koje nemaju presedana. Kraljevska kanadska planinska policija surađivala je s britanskim vlastima od samih početaka. Kako su vojvoda i vojvotkinja trenutno osobe s međunarodnom zaštitom, Kanada je imala obvezu osigurati im je. RCMP im je pružao podršku od njihovog dolaska u Kanadu u studenom 2019. Ta podrška će prestati narednih tjedana, s promjenom njihova statusa”, objavili su.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh