Svijet

Hotel u karantinu zbog recepcionerke zaražene virusom

Austrijske vlasti su stavile u karantin hotel u austrijskom turističkom centru Inzbruku, glavnom gradu pokrajine Tirol, u središtu Alpa, gdje je radila italijanska recepcionerka zaražena virusom korona, objavili su mediji.

Austrijski hotel u karantinu - unsertirol24.com

Portparolka tirolske vlade nije htjela otkriti gdje je Italijanka radila, ali austrijski mediji pišu da je riječ o Grand Hotelu Europa koji ima 108 soba, a smješten je u centru grada.

“Niko ne može ući ni izaći dok vlasti utvrđuju s kim je bila u kontaktu”, rekla je portparolka za agenciju France Presse, dodajući da je izolovan i stan u istom gradu u kojem je djevojka živjela, piše “Index“.

Italijanka i njen partner, takođe Italijan, smješteni su u karantin u gradskoj bolnici, gdje im je dijagnosticiran novi virus korona, rekao je Ginter Vajs, direktor niverzitetske klinike za internu medicinu u Inzbruku.

To su prva dva slučaja virusa korona u zemlji.

I Italijanka i njen dečko, oboje 24-godišnjaci, doputovali su u petak autom iz Lombardije, odakle su rodom, u Austriju. Lombardija je među italijanskim pokrajinama koje su najviše pogođene epidemijom.

Javili su se zdravstvenim službama kada su dobili temperaturu, rekao je Vajs, dodajući da je ona u međuvremenu pala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh