Svijet

“Imperativ je da Trumpa pošaljemo u penziju”

Bivša američka državna sekretarka Hillary Clinton rezervisana je prema Berniju Sandersu, ali najavljuje podršku svakom predsjedničkom kandidatu koga budu nominovale demokrate, prenosi “AP”.

No image - Haber.ba

U novom dokumentarcu “Hillary”, bivša američka državna sekretarka opisuje Bernija Sandersa kao osobu koju niko ne voli i ne želi da radi s njim.

Svog nekadašnjeg suparnika u borbi za demokratsku nominaciju 2016. godine, a koga je u tom nadmetanju pobijedila, da bi potom izgubila predsjedničke izbore od Trumpa, Clintonova je opisala riječima koje su izazvale lavinu komentara, prenosi “Tanjug”.

Ipak, Hillary Clinton je danas na Berlinskom filmskom festivalu, gdje promoviše četvorosatni dokumentarni film “Hillary”, a koji će premijerno biti prikazan u martu, izjavila da je najveći prioritet da se na ovogodišnjim predsjedničkim izborima, 3. novembra, pobijedi Donald Trump.

“Sačekaću da vidim koga će nominovati Demokratska stranka, ali podržaću nominovanog kandidata i nemojte da se iznenadite kada kažem da je imperativ da se sadašnji predsjednik pošalje u penziju”, izjavila je Hillary Clinton.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh