Svijet

Peti smrtni slučaj u Italiji zbog koronavirusa

U Italiji je preminula još jedna žrtva koronavirusa čime je broj umrlih porastao na pet. Italijanski mediji pišu da je riječ o muškarcu (88), piše CNN.

No image - Haber.ba

Ranije je Evropska komisija (EK) objavila da Evropska unija još ne razmatra zabranu putovanja u šengenskom prostoru nakon što se Italijom širi koronavirus, ali priprema planove za nepredviđene situacije.

Novi koronavirus službenog naziva Covid-19 koji se u decembru pojavio u kineskom gradu Wuhanu u pokrajini Hubei proširio se iz Kine na više od dvadeset zemalja i teritorija na gotovo svim kontinentima.

Prvi smrtni slučaj u Italiji bio je umirovljeni 78-godišnji zidar iz okolice Padove, u Venetu, koji je umro 21. februara.

Druga žrtva je bila 77-godišnjakinja koja je pronađena mrtva u svom domu 22. februara u Casalpusterlengu, blizu Codogna. Virus je otkriven testiranjem nakon smrti, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh