Svijet

Donald Trump: “Grenel ‘odlično obavlja’ posao izaslanika za Srbiju i Kosovo”

Predsjednik SAD Donald Trump potvrdio je da ambasador Ričard Grenel ostaje specijalni američki izaslanik za Srbiju i Kosovo.

Donald Trump - CNN.com

Trump je odgovarao na pitanja novinara “Glasa Amerike” kako će ambasador Grenel moći da uporedo obavlja tri funkcije – kao ambasador u Njemačkoj, vršilac dužnosti šefa nacionalnih obavještajnih službi i specijalni izaslanik za Srbiju i Kosovo.

Ambasador će nastaviti pošto veoma dobro radi taj posao. Dobro zna zvaničnike, obavio je fantastičan posao u obje zemlje“, izjavio je Trump koji kaže da Grenel uživa njegovo “puno povjerenje” i postiže “nevjerovatne dogovore”.

Grenelu se pripisuje uspjeh u dogovorima Beograda i Prištine da se uspostavi avionski i željeznički saobraćaj.

Nije jasno koliko će dugo Grenel obavljati ulogu v.d. šefa nacionalnih obavještajnih službi. Trump je u petak izjavio da razmatra četvoro kandidata za taj posao, a Grenel je u četvrtak rekao da neće obavljati tu ulogu.

Trump je razgovarao sa novinarima pred odlazak na put u Indiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh