Svijet

Papa protiv Trampovog prijedloga za Palestinu

Franjo je te komentare iznio u Bariju, gdje je otputovao na sastanak biskupa

No image - Haber.ba

Papa Franjo danas je upozorio protiv “nepravednih rješenja” izraelsko-palestinskog sukoba, kazavši da će ona biti samo uvod u nove krize, u očitoj referenci na bliskoistočni mirovni prijedlog Donalda Trampa (Trump).

Franjo je te komentare iznio u Bariju, gdje je otputovao na sastanak biskupa svih zemalja sredozemnog bazena.

– Sredozemnoj regiji trenutno prijeti izbijanje nestabilnosti i konflikta na Bliskom istoku i u raznim zemljama sjeverne Afrike i između raznih etničkih, vjerskih i konfesionalnih grupa. Niti možemo zanemariti još neriješen sukob između Izraelaca i Palestinaca, s opasnošću zbog nepravednih rješenja i stoga uvoda u nove krize – rekao je Papa.

Vjeruje se da je ovo prvi put da Papa, koji je često branio i palestinska prava i izraelsku potrebu za sigurnošću, javno govori o izraelsko-palestinskom sukobu otkad je Tramp objavio plan 28. januara,piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh