Svijet

Bernie Sanders traži od Rusije da mu ne pomaže u kampanji

Demokratski predsjednički kandidat Bernie Sanders jučer je upozorio Rusiju da se ne miješa u američke izbore nakon što su mu američki dužnosnici rekli da Moskva pokušava pomoći njegovoj kampanji.

Bernie Sanders - Advance.hr

Obavještajna zajednica nam govori da se miješaju u ovu kampanju, upravo sada, 2020. I gospodinu Putinu sam rekao, budem li izabran za predsjednika, vjerujte mi, nećete se više miješati u američke izbore“, rekao je Sanders novinarima u Bakersfieldu u Kaliforniji.

Očekuje se da će Sanders, 78, demokratski socijalist iz Vermonta, biti favorit za demokratskog kandidata te da će pobijediti danas na predizborima u Nevadi.

Kremlj: Ne pomažemo Trumpu

“The Washington Post” je jučer, citirajući osobe upoznate s tom stvari, objavio da su američki dužnosnici rekli Sandersu o ruskim naporima te također obavijestili republikanskog predsjednika Donalda Trumpa i američke zastupnike.

Još nije jasno o kakvom se obliku ruskog angažmana radi, piše list.

Izvor iz Kongresa potvrdio je da su obavještajni dužnosnici rekli zastupnicima kako se čini da se Rusija angažirala u dezinformiranju i propagandnoj kampanji kako bi ojačala kampanje i Sandersa i Trumpa.

Kremlj je jučer opovrgnuo da se Rusija miješa u američku predsjedničku kampanju da ojača Trumpove ponovne izborne šanse, piše “Hina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh