Svijet

U Španiji pronađena nelegalna fabrika cigareta

Španska policija pronašla je prvu nelegalnu fabriku cigareta na teritoriji Evropske unije, smještenu na dubini od četiri metra ispod štale za konje na jugu zemlje.

Cigarete - Twitter

U saopštenju španske policije i Europola navodi se da je uhapšeno 20 ljudi iz Britanije, Ukrajine i Litvanije.

Zaplijenjeno je više od tri miliona cigareta, određena količina hašiša i marihuane, kao i tri komada oružja, prenosi “Srna”.

Europol je saopštio da su u bunkeru u provinciji Malaga pronađeni kreveti i prostorije za život radnika. Fabrika je radila od 2019. godine, a bila je skrivena teretnim kontejnerom.

Radnici su bili primorani da rade u ekstremno opasnim i toksičnim uslovima i da im nije bilo dozvoljeno da svojevoljno napuštaju pogon.

Fabrika je imala kompletnu proizvodnu liniju, prenio je AP.

Policija je saopštila da je postrojenje prozvodilo 3.500 cigareta na sat.

Civilna garda Španije objavila je da su većinu članova bande činili Britanci. Jedan od lidera bande, koji je u bjekstvu, je Britanac sa inicijalima D. D.

Racije su izvršene 13. i 14. februara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh