Svijet

Bivši reprezentativac zapalio auto u kojem su bili supruga i troje djece: “Polio me benzinom”

Dogodilo se to jutros u 8:30, a njegova supruga s teškim opekotinama izvukla se iz automobila i vikala: “Polio me benzinom”.

Rowan Baxter s djecom - Vecernji.ba

Australiju je šokirao strašan zločin koji je, prema svemu sudeći, počinio bivši reprezentativac ragbija 42-godišnji Rowan Baxter.

Sumnja se da je on izazvao požar u automobilu u Brisbaneu u kojem je smrtno stradalo njegovo troje djece i on, dok mu je i supruga preminula kasnije u bolnici, piše “Večernji“.

Dogodilo se to jutros u 8.30 sati po lokalnom vremenu, a njegova supruga Hannah Baxter (31) s teškim opekotinama izvukla se iz automobila i vikala: “Polio me benzinom”.

U požaru su na mjestu poginuli Aaliyah (6), Laianah (4) i Trey (4) te otac, a majka je prevezena u bolnicu, ali i ona je podlegla povredama, piše “BBC”.

Povrijeđen je i jedan prolaznik koji je pokušao spasiti djecu, ali zadobio je opekotine po licu te je hospitalizovan.

Par se navodno nedavno razišao, te su bili u postupku borbe za starateljstvo nad djecom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh