Svijet

Horor u SAD-u: Lagala da je fotografkinja, drogirala majku i pokušala joj ukrasti bebu

Neimenovana 38-godišnjakinja iz Washingtona (SAD) uhapšena je jučer, zajedno s 16-godišnjom kćerom, pod optužbom da se pretvarala da je fotografkinja novorođenčadi, te je drogirala mladu majku i pokušala joj ukrasti bebu, saopćila je tamošnja policija.

Policajac mijenja brave - CNN

CNN javlja da je istraga počela nakon što je jedna žena (njen identitet također nije otkriven, op.pr.) pozvala američki broj za hitne službe 911 i prijavila da se ne osjeća dobro, da povraća i da se plaši da će izgubiti svijest.

Potom je rekla da je vjeruje da ju je drogirala žena koju je upoznala putem Facebooka – uhapšena žena je nudila besplatno fotografiranje novorođenčadi, jer je “pokušavala da izgradi portfolio”.

Potom je uhapšena tri puta posjetila dom mlade majke, navode iz policije. Slikala je selfieje s bebom i čini se da je brisala otiske prstiju sa stvari koje je dotakla.

Treći put kad je došla u dom, s kćerkom, mladu majku su ponudile kolačem, od kojeg joj je odmah pozlilo. Tad je počela vrištati, tjerati dvije žene iz doma i vidjela je da su nestali i ključevi od kuće. Žrtva je potom odmah pozvala 911.

Policajci su otpočeli potragu za ženama, te otkrili i dodatne žrtve. Konačno su uhapšene i dvije osumnjičene.

Kako javlja CNN, motiv uhapšene žene bio je da otme dijete i da ga odgoji kao svoje


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh