Svijet

Trump pisao Thaciju povodom 12. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova

Predsjednik Kosova Hashim Thaci objavio je čestitku koju je povodom 12. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova dobio od predsjednika SAD Donalda Trumpa.

Hashim Thaci - politico.eu

U pismu koje je Thaci objavio na Twitteru, Trump je Kosovu poželio “sreću u narednim godinama dok se usredsređuje na normalizaciju odnosa sa Srbijom, jačanje vladavine prava i stvaranje uslova za živ rast privatnog sektora“.

Izgrađene su čvrste veze SAD i Kosova “zajedničkom posvećenošću za razvoj Kosova kao suverene, nezavisne, multietničke i demokratske zemlje“, navodi se u pismu.

Čestitamo Kosovu na njegovim demokratskim izborima u oktobru i radujemo se njegovom nastavku napora za unaprijeđenje mira, pravde, prosperiteta za narod Kosova i šire oblasti Zapadnog Balkana“, dodao je Tramp.

U zaključku se kaže da je “budućnost Kosova svjetla i da SAD ostaju posvećene snažnom bilateralnom odnosu, podržanom vrednim radom dinamičnog stanovništva i daljoj posvećenosti zajedničkim vrednostima“.

Tači je u svojoj poruci rekao da “visoko cijeni” inspirativnu čestitku predsjednika SAD i da će biti “zauvijek zahvalan” Americi i predsjedniku SAD za ogromno vođstvo i podršku Kosovu, prenosi “Beta”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh