Svijet

Osveta Turske: Oboren još jedan sirijski helikopter

Turska televizija TRT objavila je snimak na kome se vidi kako je sirijski helikopter oboren raketom zemlja-vazduh u idlibskoj zoni deeskalacije.

Oboren helikopter - TRT.com.tr

Podsjećanja radi, proturski militanti su u utorak oborili helikopter sirijskih vazduhoplovnih snaga na sjeverozapadu Sirije.

Prema navođenju turskih medija, taj helikopter je oboren u blizini naseljenog mesta Nairab, i to raketom zemlja-vazduh, i poginula su oba pilota, prenosi “Sputnjik”.

​​Ministarstvo odbrane Turske ranije je saopštilo da je vojska te zemlje gađala 115 ciljeva sirijskih snaga, kao odgovor na napad Damaska na turske vojnike u provinciji Idlib.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh