Svijet

Makedonac zaražen koronavirusom u stabilnom stanju

Kod Makedonca koji je zaražen koronavirusom na “kruzeru” “Diamond Princess” u Japanu konstatovan je blagi oblik bolesti.

Kruzer "Diamond Princess" - B92.net

Epidemiolog Instututa za javno zdravlje Sjeverne Makedonije Gordana Kuzmanovska potvrdila je da je makedonski državljanin kod kojeg je potvrđeno prisistvo koronavirusa prenesen u bolnicu u Jokohami i da je u stabilnom stanju.

“Kod njega je konstatovana blaga forma bolesti”, rekla je Kuzmanovska, navodi “Beta”.

Informaciju da je jedan od trojice Makedonaca na turističkom brodu “Diamond Princess” zaražen koronavirusom ranije danas je objavilo Ministarstvo vanjskih poslova Sjeverne Makedonije.

Druga dvojica makedonskih državljana koji se još nalaze na tom brodu izolovanom u luci u Jokohami, prema saopštenju, osjećaju se dobro i do sada nisu prijavili simptome koji mogu da ukažu na prisustvo koronavirusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh