Svijet

Uhapšen muškarac koji je htio da ubije Trampa

Ispred Bijele kuće u Vašingtonu uhapšen je 25-godišnji muškarac sa nožem, nakon što je rekao pripadniku tajne službe da je došao da ubije predsjednika.

Donald Trump- Agencije

To se dogodilo u subotu popodne po lokalnom vremenu, a uhapšen je Rodžer Hedžpet (Roger Hedgpeth) koji je optužen za prijetnje nanošenja tjelesnih povreda, prenosi AP.

Hedžpet je prišao pripadniku tajne policije koji je patrolirao ispred Bijele kuće i rekao da želi da ubije predsjednika Donalda Trampa (Trump) i da ima nož kojim će to učiniti.

Kako se navodi, kod njega je pronađen nož u futroli zakačenoj za lijevi kuk, dok je na desnoj strani imao praznu futrolu za pištolj.

Nakon hapšenja, osumnjičeni je upućen u bolnicu na zdravstvenu procjenu, a dodaje se da za sada nije poznato gdje živi niti da li ima advokata, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh