Svijet

DETALJI NESREĆE U ISTANBULU: Jedna osoba stradala, 157 ljudi povrijeđeno! (FOTO/VIDEO)

Putnici su morali da se evakuišu kroz pukotine u razbijenom avionu. Povrjeđeni su smješteni u bolnice.

No image - Haber.ba

Jedna osoba je poginula, a najmanje 157 je povređeno kada je avion koji je po lošem vremenu slijetao na istanbulski aerodrom “Sabiha Gokčen”, promašio pistu, srušio se u polje i prelomio na nekoliko delova.

Avion niskobudžetne kompanije Pegazus Erlajns sa 177 putnika i 6 članova posade sletao je na aerodrom “Sabiha Gokčen” iz zapadnog turskog grada Izmira, kada je proklizao.

Guverner Istanbula Ali Jerlikaja rekao je da je avion sleteo po lošem vremenu, nije uspeo da se “zadrži na pisti” i prešao nekih 50-60 metara pre nego što se srušio u jarak sa visine od oko 30 metara.

“Jedan naš sugrađanin je izgubio život. Duboko smo rastuženi … (Ali) veoma smo srećni što smo izbegli veću nesreću “, rekao je dodajući da je avion mogao da izgori, prenosi srbijadanas.

Aerodrom je zatvoren nakon incidenta koji se dogodio oko 18.30 po lokalnom vremenu i letovi su preusmjereni na glavni aerodrom u Istanbulu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh