Svijet

Gallupova anketa: Trumpov rad podržava 49 posto Amerikanaca

Stopa odobravanja rada predsjednika Donalda Trumpa među Amerikancima iznosi 49 posto i najviša je u jednoj Gallupovoj anketi otkako je preuzeo dužnost u 2017.

Donald Trump - B92.net

Nova anketa pokazuje da 50 posto Amerikanaca izražava neslaganje s Trumpom, ostavljajući samo jedan posto neizjašnjenih. Prosječni postotak odobravanja Trumpovog rada iznosio je oko pet posto tokom njegovog predsjedničkog mandata.

Trumpov rejting je porastao zahvaljujući višim stopama odobravanja njegovog rada i među Republikancima i među pristalicama nezavisnih kandidata. Stopa odobravanja njegovog rada od 94 posto među Republikancima za šest posto je viša od one početkom januara i za tri posto je viša od njegovog najboljeg skora među stranačkim pristalicama.

Stopa odobravanja među nezavisnim glasačima od 42 posto viša je za pet posto, prenosi CNN.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh