Svijet

Napadač iz Londona nedavno je pušten iz zatvora

Muškarac koga je policija ubila nakon što je nožem napao ljude na jugu Londona identifikovan je kao Sudeš Aman (20), a pušten iz zatvora u januaru.

Policija - Ilustracija / Sestabrzina.com

Aman je oslobođen prije oko sedam dana nakon što je izdržao polovinu kazne od tri godine i četiri mjeseca za teroristička djela, prenosi “BBC”.

On je bio pod aktivnim policijskim nadzorom u vrijeme napada, za koji policija vjeruje da je teroristički incident povezan sa islamističkim ekstremizmom.

Povrijeđene su tri osobe, ali nijedna nije u životnoj opasnosti.

Prema izvještajima, Aman je ušao u prodavnicu i počeo da ubada ljude nožem, a zatim je izašao na ulicu i izbo jednu ženu, piše “Tanjug”.

U vrijeme kada je Aman oslobođen bilo je zabrinutosti zbog opasnosti koju bi mogao da predstavlja za javnost, ali nije bilo zakonskih mehanizama koji bi ga zadržavali u zatvoru, navodi BBC.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh