Svijet

Novi detalji brutalnog ubistva u Beču: Zadavio djevojku jer se bojao da će ga ostaviti

U javnost su procurili novi detalji brutalnog ubistva Birgit H. u Beču.

Birgit H. - Screenshot

Birgit H (28). i Leopold V. koji je devojku zadavio golim rukama poznavali su se od 2016. godine, ali su njih dvoje stupili u vezu tek u novembru prošle godine. Tada su objavili da su u ljubavi i na Fejsbuku.

Međutim, djevojka je očigledno bila rstrzana između nove i stare veze sa znatno starijim muškarcem. Naime iako su raskinuli očigledno je i dalje bilo među njima privlačnosti. Očigledno je zajednička fotografija mlade prodavačice i njenog bivšeg partnera na društvenim mrežama šest dana ubistva razbjesnila Leopolda.

Inače ovog tridesetsedmogodišnjaka opisuju kao druželjubivog ali i veoma impulsivnog. Poznanici kažu da je imao problemima sa drogom, i da je zbog toga dobio otkaz.

Istražuje se da li je na dan ubistva bio pod uticajem droga. Policija vjeruje da je ljubomora i sporna fotografija sa bivšim partnerom motiv ovog zločina. Leopold se brani šutnjom, piše “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh