Svijet

Policija za manje od tri sata kaznila 162 osobe zbog vožnje u centru grada

Italijanska policija je za manje od tri sata novčano kaznila 162 vozača zbog ignorisanja zabrane vožnje u centru Milana.

Policija - Ilustracija/RAS Srbija

Ova privremena zabrana stupila je na snagu danas u 10 i trajala je do večeras da bi se pokušao smanjiti problem smoga u gradu.

Ali, samo u roku od dva i po sata policija je kaznila 162 vozača koji su morali da plate po 164 eura zbog kršenja zabrane.

Milano je 2008. godine proglašen najzagađenijim gradom u Evropi i smog je i danas stalan problem.

Lokalni mediji javljaju da je danas proglašen dan ‘nedjeljne šetnje’ i da je zabranjena vožnja. Iz zabrane su izuzeta električna vozila i lica sa ivaliditetom.

Ovo nije prvi put da je Milano uveo zabranu vožnje u gradu, ali ova mjera se nije pokazala veoma popularna, podsjeća “BBC”.

Regionalni savjetnik za ekologiju Rafaele Kataneo nazvao je mjeru ‘demagogijom u zelenom sosu’.

Nekoliko italijanskih gradova, uključujući Rim i Milano, prošlog mjeseca su privremeno zabranili dizel vozila zbog prevelikog zagađenja, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh