Svijet

Muškarac u Vuhanu umro nasred ceste

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem je policija u zaštitnim odijelima okružila čovjeka koji je ležao na podu u Vuhanu.

No image - Haber.ba

Muškarac sijede kose nosio je masku za lice, a srušio se i umro dok je hodao ulicom, piše “Daily Mail”.

Na videu se vidi kako je medicinsko osoblje prekrilo tijelo muškarca plavim prekrivačem, nakon čega je policija oko njega posložila kartonske kutije kako bi sakrila ovaj prizor od znatiželjnih i uznemirenih prolaznika.

Tijelo je potom stavljeno u žutu medicinsku vreću i nosilima prebačeno u vozilo. Nakon toga je medicinsko osoblje dezinficiralo taj dio ulice.

Podsjetimo, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je sinoć globalnu zdravstvenu krizu zbog koronavirusa.

Kina je o prvim slučajevima zaraze koronavirusom izvijestila WHO krajem decembra. Ukupno je potvrđeno da je broj zaraženih u svijetu dosegao skoro 10.000 osoba, što znači da je koronavirusom zaraženo više ljudi nego SARS-om za vrijeme epidemije 2002. i 2003, prenosi “Avaz“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh